Referat: Nolby IK - Husum HK

Söndag 11/10 var det äntligen premiärmatch i nya Damtvåan Norr.
En serie vi längtat efter sen vi startade verksamheten för ca 3 år sedan.
4 lag i dubbelmöte innebär 6 matcher, precis lagom att börja med.
För premiärmotståndet stod Nolby IK, ett lag vi vann väldigt enkelt över i en träningsmatch för bara några veckor sedan.
Denna gång ställde upp med ett helt annat lag och bjöd på betydligt bättre motstånd.
Kombinerat med lite premiärnerver hos oss gjorde det att första perioden blev riktigt jämn och spännande. Två mål från Emelie Lundgrens klubba i slutet av perioden gav oss lite arbetsro inför andra. I andra tog vi över spelet men tog inte riktigt vara på våra chanser. Vi gick ifrån till 4-0, men i de sista skälvande sekunderna av perioden stack Nolby upp i en av flera farliga kontringar och reducerade till 4-1. Målet gav dem hopp inför sista perioden, men ganska snart märktes det att deras hårda matchning på vissa spelare tog ut sin rätt. Vi tog hand om taktpinnen ordentliges och skärpte oss i avsluten och kampen framför mål. 5 mål i sista perioden innebar slutresultatet 9-1. Bra start på serien!
Beröm till alla för en gedigen utförd match, men extra plus till Sara Rannestam i målet som gjorde en kanonmatch och var lugnet själv under Nolby bästa perioder. Även Matilda Elfving med sina 5 poäng (1+4) och Emelie Lundgren som blev utsedd till matchens lirare förtjänar att nämnas.
Nästa match är Söndag 24/11 14.00 i Husumhallen mot Björklöven. Välkomna!